Ana Sayfa SGK Emekliliğe hak kazanan birisini işten çıkarım yasağında işten çıkartabilir miyiz?

    Emekliliğe hak kazanan birisini işten çıkarım yasağında işten çıkartabilir miyiz?

    636
    0
    Kısa çalışmadan faydalanan firma personeli SGK’dan malulen emekli olacağına dair yazı getirdiğinde çıkış yapılabilir mi?
    1. Malulen emeklilik koduyla çıkış yapabilirsiniz.

    6111 4447 10 madde teşvik uygulamasında ortalama çalışma sayının belirlerken teşvik primi almayan bir kişi o ay 30 gün ücretsiz izne çıkarsa teşvik o ay bozulur mu?

    Ortalama işçi sayısının hesaplanmasında SGDP tabi olarak çalışan işçiler ile sıfır gün ve sıfır kazancı olan istirahatlı veya ücretsiz izinli olan ve ücret ödenmeyen sigortalılar da sayıya dahil edilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı oranı nedir?
    Sonraki İçerikBankalara düzenlenecek kira faturalarında KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz