Ana Sayfa Vergi Emekli sandığından emekli olan bir kişi özel bir şirkette SGDP’li olarak çalışırsa...

    Emekli sandığından emekli olan bir kişi özel bir şirkette SGDP’li olarak çalışırsa emekli maaşı kesilir mi?

    1319
    0

    Emekli sandığından emekli olan bir kişi şirkete genel müdür olarak işe başlamaktadır. Emekliliğinden herhangi bir kesinti olur mu?

    Tekrar 4c sigortalı olarak çalışırlarsa kesilir. 4a olarak çalışırsa SGDP öder maaş kesilmez.


    Emekli olarak çalışan işçinin 7 günlük iş göremezlik rapor var rapor ücretini sgk ödeme yapıyor mu?

    Emeklileri iş göremezlik ödeneği ödenmemektedir.

    Ekim 2008 döneminden önce sigortalı olanlar hangi kurumdan emekli olurlarsa olsunlar emekli olduktan sonra 4/b (Bağ-Kur) kapsamında çalışanlar emekli aylıkları kesilmeksizin çalışabilirler. Bu durumda olanların emekli aylıklarından 29.02.2016 tarihinden itibaren sosyal güvenlik destek primi kesintisi de tamamen kaldırılmıştır. Yani mükellef kendi şirketinde bağ kurlu olarak çalışıp maaş aldığında sadece gelir vergisi ödenecek aylık bildirim ile Sosyal Güvenlik Kurumuna aylık tahakkuk yapılmayacak. Doğru mudur?

    Kişilerin emekli olduktan sonra ortak olarak çalışmaya devam etmeleri halinde  SGDP ödemesi yapılmamaktadır.


     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir yıllık kıdemi olan personelin haklı sebep olmaksızın ve ihbar öneline uymadan istifasını verip işten ayrılabilir mi?
    Sonraki İçerikİran’a yapılan ve Türkiye’de tahsil edilen ihracat bedelinin %40’ının merkez bankasına satış yapmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz