Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emekli olup işe başlayan birisi istifa ederek işten çıkarsa kıdem tazminatı alır...

Emekli olup işe başlayan birisi istifa ederek işten çıkarsa kıdem tazminatı alır mı?

785
0
Emekli olup işe başlayan birisi istifa ederek işten çıkarsa kıdem tazminatı alır mı?


Şirketimize 09.01.2003 yılında şoför olarak işe başladığında emekli olan ve şu an 65 yaşında olan kişi istifa ederek ayrıldığında kıdem tazminatını alır mı?

Emeklilik sonrası çalışmaya devan edenlerin işveren tarafından işten çıkarılmaları veya haklı bir nedenle istifa etmeleri durumunda tüm çalışanlar gibi kıdem tazminatı haklarına sahiptirler. Yani işçinin iş sözleşmesi kıdem tazminatına hak kazanacak bir şekilde sona ermesi durumunda emekli olamamış diğer çalışanlarla aynı haklara sahiptirler.

Kıdem tazminatını alarak (SGDP ödeyerek yani aylığını kestirmeden çalışanlar) emeklilik nedeniyle işten ayrılan tekrar aynı iş yerinde çalışmaya devam etmesi durumunda emeklilik nedeni ile işten ayrılmak istediklerinde emekli olduğu tarihte kıdem tazminatı ödendiği için kıdem hakkı sıfırlanır.

Dolayısıyla emekli olup kıdem tazminatı aldıktan sonra yeni bir çalışma dönemi başlar. Çalışan bu iş yerinden tekrar ayrılırken bir yıllık asgari sürenin dolması koşulu ve ile kıdem tazminatı emekli olduktan sonraki dönem üzerinden hesaplanır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Emekli çalışanlar BES hesabına katılacak mı?

Emekli çalışanımızı aylık hizmet bildirgesinde normal çalışan olarak bildirdik, bildirgemizi nasıl düzelteceğiz?

Zorunlu BES hesabında emekli çalışanlar dikkate alınır mı?

 

Önceki İçerikTicari Uyuşmazlıklarda Menfi Tespit Davaları Dava Şartı Arabuluculuk Kapsamında Mıdır?
Sonraki İçerikFinansal Yapılandırma Sürecinde Eksikliklerimiz Ve Türkiye’nin Chaebol’ları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz