Ana Sayfa Muhasebe Emekli olup çalışan bir personelin sigorta bildirimi nasıl yapılır?

    Emekli olup çalışan bir personelin sigorta bildirimi nasıl yapılır?

    496
    0

    Emekli olup ayda 4 gün çalışırsan personelin sgk bildirimi nasıl olur?

    Emekliler ve dul yetim aylığı alanlar prim ödemeksizin, çalışanlar ise brüt maaştan kesilen ve işveren tarafından ödenen primler sayesinde sağlık hizmeti alabilmektedir.

    30 güne tamamlamaları gerekmemektedir.

    İşyerimizde 4C den emekli olmuş bir personel işe başlatacağız 4C den emekli olanlar 4A statüsünde Sgdp ödeyerek emekli maaşı kesilmeden çalışabilirler mi?

    5434 sayılı kanun gereği emekli maaşlarının kesintiye uğrayacağı kişiler şu şekilde: Vazife veya Harp Malulü durumundaki kişilerin çalışmaya tekrar dönmesi durumunda, Emekli sandığına bağlı emeklilerin SGK ve Bağ-kur kapsamında tekrar çalışmaya başlaması ile, Dul eşler evlenmedikleri süre boyunca eşlerinin maaşını alır, dul eşler herhangi bir yerde SGK’lı olarak çalışsa bile emekli maaşlarında kesinti yaşamazlar.

    Kız öğrenciler evleri olmadığı sürece yetim maaşını alabilir.

    Devlet memurlarının SGK veya Bağkurlu bir işte çalışmaya başlaması ile, Yurt dışında çalışmaya başlayan kişilerden emekli maaşları kesilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVeraset ödendikten sonra bir malın başkasına ait olduğu öğrenilirse fazla ödenen vergi iade edilir mi?
    Sonraki İçerikSingapur’un sanayi üretimi Eylül ayında beklentilerin üzerinde rekor bir seviyede %24.2 oranında artış gösterdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz