Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emekli olmaya hak kazanan birisinin çıkışını emeklilik sebebiyle yapabilir miyiz?

    Emekli olmaya hak kazanan birisinin çıkışını emeklilik sebebiyle yapabilir miyiz?

    Kısa çalışma ödeneği alan bir işçi SSK'dan emeklilik için yaş dışında diğer şartları tamamladığına dair yazısı getirdi. Bundan dolayı işten ayrılmak istiyor. İşçinin çıkışını yapabilir miyiz?

    937
    0

    Emeklilikte yaşa takılıp 01.01.2026 da SGK dan emekli olacağım. Ancak şu an büro açmak istiyorum. Dolayısı ile BAĞ-KUR’a geçeceğim. BAĞ-KUR’a geçmek benim SGK’daki emekliliğimi engeller mi?

    Emekli olmak için bekleyen kimseler kendi sigortalı geçmişlerine göre farklı koşullarda değerlendiriliyorlar. Bu değerlendirmelerden birisi olan sigortalının son 7 yıllık fiili olarak görev yapması yani hizmet süresi içerisinde en fazla hangi statüde çalışmışsa, başka bir deyişle 1261 prim ödeme günü hangi statüde olmuşsa, o statü şartlarına göre emekli olabilmektedir.

    Kısa çalışma ödeneği alan bir işçi SSK’dan emeklilik için yaş dışında diğer şartları tamamladığına dair yazısı getirdi. Bundan dolayı işten ayrılmak istiyor. İşçinin çıkışını yapabilir miyiz?

    14 kod Emeklilik için yaş dışında diğer şartların tamamlanması nedeniyle çıkış yapabilirsiniz. Bu çıkış kodu fesih yasağı kapsamında değildir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşveren personelini rızası olmadan ücretsiz izne çıkartabilir mi?
    Sonraki İçerikGeçmiş dönemlere ait vergi ödemelerinin muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır? 

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz