Ana Sayfa SGK Emekli olan personeller rapor ücreti ödemesi alabilir mi?

    Emekli olan personeller rapor ücreti ödemesi alabilir mi?

    1163
    0

    SGDP kapsamında çalışan emekli, aile bireylerinden birinin Covid-19 test sonucu pozitif çıkması sebebiyle 14 gün karantinaya alınmıştır. 14 gün mecburi karantina raporu olan emekli çalışanın rapor parası SGK tarafından mı yoksa işveren tarafından mı ödenecektir.?

    Emeklilere sgk rapor parası ödenmemektedir.

    Sosyal güvenlik destek primi ile çalışan emeklinin iş kazası haricinde rapor alması halinde istirahat parasını sgk ödemez.

    Çalışan emekliler için ödenen sgdp sadece kısa vadeli sigorta kolları içindir.

    4857 sayılı İş Kanunu’nda ise: Geçici iş göremezlik Madde 48  

    İşçilere geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi gerektiği zamanlarda geçici iş göremezlik süresine rastlayan ulusal bayram, genel tatil ve hafta tatilleri, ödeme yapılan kurum veya sandıklar tarafından geçici iş göremezlik ölçüsü üzerinden ödenir.

    Hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürk Eximbank ihracatçılara yönelik uluslararası piyasadan 561 milyon dolar tutarında ve 1 yıl vadeli yeni bir sendikasyon kredisi sağladı
    Sonraki İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanlığı: “Yıllık performansımızla, Avrupa’da üretimini en fazla artıran ülke olduk.”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz