Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emekli olan çalışanımızın pandemi dolayısıyla çalışmadığı günlerin eksik gün bildirimini hangi kod...

Emekli olan çalışanımızın pandemi dolayısıyla çalışmadığı günlerin eksik gün bildirimini hangi kod ile yapacağız?

476
0

01.04.2020 haftalık 30 saat çalışmama olarak KÇÖ başvurusu yaptık. Nisan ayı Sgk bildirgemizi 10 günlük çalışma, 7 günlük yarım ücret. Sgk gün sayısı 17 gün olarak bildirdik. Fakat sonra kçö olarak işçimize Nisan ayı için 15 günlük ücret ödemesi yapılmış. Sgk bildirgesini 15 çalışma 15 eksik gün olarak düzeltmeli miyim?

İŞKUR bildirimini esas alarak Sgk bildirimizi düzeltmeniz gerekmektedir.

01.04.2020 tarihinde 8 personeli olan işyerimiz tamamen kapandı ve kısa çalışma ödeneğine müracaat ettik. 7 personelimiz kısa çalışma ödeneğinden faydalandı. Çalışanlardan 1 kişi emekli bu kişiye zorlayıcı nedenlerden dolayı 7 günlük yarım ücret ödenecek mi? Emekli için 4. ayda Sgk primi ödenecek mi? Ödenmeyecek se eksik gün kodu olarak ne yazacağız?

Zorlayıcı nedenlerle 7 gün yarım ücret uygulaması tüm işçiler için uygulanmalıdır. Emekli için kalan çalışılmayan günler için eksik gün nedeni 10 genel hayatı etkileyen nedenler seçilmelidir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMayıs ayına nakdi ücret desteğine başvuru yapılan personelin bayrama denk gelen günleri işveren tarafından mı ödenecektir?
Sonraki İçerikAraçların Tesliminde KDV Oranı Uygulamasına Yönelik Yasal dayanaklar ve açıklamalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz