Ana Sayfa SGK Emekli olan bir kişinin işe girişi yanlışlıkla tüm sigorta kolları zorunlu olacak...

Emekli olan bir kişinin işe girişi yanlışlıkla tüm sigorta kolları zorunlu olacak şekilde bildirilirse düzeltimi nasıl yapılır?

1456
0

A.Ş. olarak faaliyet gösteren bir şirketin Mali Müşaviriyim. Firmanın Mayıs 2020 döneminde iki çalışanı vardı. Çalışanların biri tüm sigorta kollarına, diğeri ise SGDP’ne tabidir. Ancak SGDP girişli olan çalışanı tüm sigorta kollarından aylık bildirgede beyan etmişiz. Halbuki işe giriş bildirgesinde SGDP olarak seçilmişti. Aylık bildirge yapılırken atlanmış. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Emeklinin yeniden işe girdiğini Sosyal Güvenlik Destekleme Primine Tabi Çalışanlar olarak bildirmelidir. Bu durumda, Tüm Sigorta Kollarına Tabi Çalışanlar olarak bildirmesi halinde emekli maaşında kesinti olacaktır.

Özellikle yanlış bildirim yapılması durumunda maaşı kesilmiş olan emekli vatandaşların yeniden maaş alabilmesi için bildirimin düzeltilmesi için başvuru yaması gerekmektedir.

Yanlış bildirimlerin düzeltilmesi için yasal süre 10 iş günü olarak belirlenmiştir. Şayet 10 gün içerisinde düzeltme yapılmamışsa, bu aşamada işverenin Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri’ne dilekçe yazarak bizzat teslim etmesi gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Emekli olup SGDP’li olarak çalışanlar AGİ alabilir mi?

Engelli olarak emekli olan kişilerin tekrar çalışmaları halinde SGDP’ye tabi mi olurlar yoksa aylıkları…

Emekli olup SGDP ödeyerek çalışanlar 2020 için açıklanan yeni asgari ücrete göre ne kadar…

Önceki İçerikSanayi ve Teknoloji Bakanlığı yerli tanı kitini ilk kez tanıttı
Sonraki İçerikNisan ayında bir önceki yıla göre %14,6 daralan otomotiv pazarı Mayıs ayında da %2,4 oranında daraldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz