Ana Sayfa SGK Emekli çalışanlar 5510 sayılı SGK teşvikinden yararlanır mı?

    Emekli çalışanlar 5510 sayılı SGK teşvikinden yararlanır mı?

    1408
    2

    Firmada çalışan SGDP’ye tabi sigortalı için 5510 teşvik yapılmalı mı, yoksa SGK 0000 olarak mı verilmelidir?

    0000 olarak geçmeniz gerekmektedir.

    SGDP’ye tabi emekli personeli ARGE personeli olarak çalıştırdığımızda ARGE çalışması için işveren SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?

    SGDP’li olarak çalışan ARGE teşvik kapsamı dışındadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnşaat işlerinde malzemeleri irsaliyede belirtip faturayı tek satır olarak kesebilir miyiz?
    Sonraki İçerikArabuluculuk anlaşması ile çalışana yapılacak ödemeler için SGK’ya  Prim Beyannamesi verilmesi gerekir mi?

    2 YORUMLAR

    1. Merhabalar 0-36 ay çocuk Bakımı için eğitimli bakıcı çalıştıran,çalışan anneye devlet teşviği olarak 325 avro destek veriliyor. Ben emekli ve bu eğitim sertifikasını alan bir bakıcıyım. Fakat öğrendiğime göre emekli olduğum İçin işveren(aile) benim için daha fazla sigorta Primi ödeyecek olduğundan beni işe almaktan vazgeçti.öğrenmek istediğim benim için ne kadar sigorta primi ödeyecekler. Devlet bu projede anneye ne kadar destek veriyor. Bilgilendirebilirseniz çok memnun olacağım. Çok tşklr. İyi çalışmalar. İzmir’den yazıyorum.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz