Ana Sayfa SGK Emekli çalışanımızı aylık hizmet bildirgesinde normal çalışan olarak bildirdik, bildirgemizi nasıl düzelteceğiz?

Emekli çalışanımızı aylık hizmet bildirgesinde normal çalışan olarak bildirdik, bildirgemizi nasıl düzelteceğiz?

938
0

Emekli işçi girişi yapılan personelin aylık bildirgesi verilirken emekli olarak değil de normal çalışan olarak bildirgesi verilmiş. Düzeltme nasıl yapılmalı? İnternetten yapılabilir mi? Cezası var mıdır?

Aylığın durdurulması hatalı APHB verilmesi nedeniyle gerçekleşmişse bu kez işverenin bir dilekçe ekinde aylığı kesilen sigortalıyla ilgili tüm sigorta kolları için iptal APHB, SGDP için EK APHB vermesi gerekecektir.

Ek-İptal APHB düzenlenmeden sigortalının aylığının yeniden başlaması talebi geçerli olmaz.

Belirtelim ki işverene, ne işe giriş bildirgesinin düzeltilmesi nede düzeltme amaçlı Ek- İptal APHB verilmesine dayalı olarak idari para cezası uygulanmaz.

Hatalı olarak uygulanmış olsa bile itiraz edildiği takdirde ceza kaldırılır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Emekli çalışan için yanlış kodla gönderilen bildirgelerin düzeltilmesi sırasında İPC uygulanır mı?

 

 

Yanlışlıkla emekli yerine normal çalışan olarak yapılan sgk bildiriminin düzeltmesinin cezası var mıdır?

 

 

İşçi Özlük Dosyası Olmamasının Cezası Var mı?

 

 

Önceki İçerikOrtaklar kar payları için şirkette yapılan stopaj dışında ayrıca gelir vergisi beyanı verecek mi?
Sonraki İçerikKendi isteğiyle işten çıkan personelin kıdem tazminatını nasıl hesaplayacağım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz