Ana Sayfa SGK Emekli bayan vefat eden annesinin emekli maaşını alabilir mi?

Emekli bayan vefat eden annesinin emekli maaşını alabilir mi?

765
0

Birden fazla emekli maaşı almak için yasalarca düzenlenmiş bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir.

Buna göre: Eğer anne ve baba Emekli Sandığı’ndan emekli ise, ölüm tarihleri dikkate alınmadan hem eşten hem de anne ve babadan iki emekli maaşı alması mümkündür.

Koca Emekli Sandığı’ndan emekli ise, anne ya da babası Bağ Kur’a tabi ise, anne ve babanın ölüm tarihi dikkate alınmadan iki aylık bağlanmaktadır.

SSK ve Bağ Kur’u olan kişiler hem koca hem de anne ve baba aynı sigortaya tabi ise ölüm tarihi dikkate alınmadan, iki aylıktan birini tercih etmek durumundadır.

Sigorta girişi 8.9.1999 öncesi olup prim günü dolup emeklilik için yaşı bekleyenler, emeklilik yaşına kadar çalışıp prim yatırması halinde ilerde alacağı emekli maaşının düşmemesi adına SGK kurumuna beyan edilmesi gereken SGK prime esas kazanç tutarının taban rakamı ne olması lazım. Asgari ücretin 2 katı tutarında şeklinde internette yazılar okudum doğru mudur?

Her kişinin özlük bilgilerine, çalışma sürelerine göre farklılık gösteren ödemiş oldukları primlerin ortalamasına ve ABO değerine göre bu rakam değişiklik gösterir. Asgari ücret iki katından az olmamak üzere diye bahsedilen açıklama kişinin hep asgari ücret üzerinden ödeme yaptığı esasından hareket eder doğrudur da.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhracat faturalarında KDV olacak mı?
Sonraki İçerikİhraç Edilecek Malların Üretiminde Kullanılmak Üzere Yurt Dışındaki Müşteriler Tarafından İmal Ettirilen Model Kalıplarda KDV Uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz