Ana Sayfa Çalışma Hayatı Emekli Apartman Görevlisinin (Kapıcı) 2020 Asgari Ücrete göre alacağı tutar ve işverene...

Emekli Apartman Görevlisinin (Kapıcı) 2020 Asgari Ücrete göre alacağı tutar ve işverene maliyeti nedir?

9475
2

Emekli Apartman Görevlisinin (Kapıcı)  2020 Asgari Ücrete göre alacağı tutar ve işverene maliyeti nedir?

AÇIKLAMALAR

1- ASGARİ ÜCRETLİ EMEKLİ APARTMAN GÖREVLİSİNİN 2019-ARALIK AYINDA ELİNE GEÇEN TOPLAM TUTAR  2.366,52 TL OLUP, 2020-OCAK AYINDAN İTİBAREN BU TUTAR 2.722,28 TL OLMUŞTUR.  ARTIŞ TUTARI 355,76 TL’DİR.

2- 2019 ARALIK AYINDA SGK MALİYETİ TOPLAMI 818,69 TL OLUP, 2020-OCAK AYINDAN İTİBAREN BU TUTAR 941,76 TL’YE YÜKSELMİŞTİR. ARTIŞ TUTARI 123,07 TL

3- APARTMAN GÖREVLİLERİNİN ÜCRETLERİ GELİR VERGİSİ VE DAMGA VERGİSİNDEN MUAFTIR. (G.V. Madde 23, Damga Vergisi Kanunu 2 Sayılı tablo IV Bölüm 34 no.lu fıkrası gereği)

4- APARTMAN GÖREVLİLERİNİN ÜCRETLERİ GELİR VERGİSİ VE DAMGA VERGİSİNDEN  MUAF OLDUĞU İÇİN AGİ UYGULAMASI DA YOKTUR.

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Önceki İçerikEv Hizmetlerinde Çalışanların SGK Primi 2020 yılı için ne kadar, 10 günden az ve 10 günden fazla çalışanlar için
Sonraki İçerikManagement fee ödemeleri stopaja tabi midir?

2 YORUMLAR

  1. EMEKLİ KAPICI SGK İŞVEREN PAYI % 5 TEŞVİK İNDİRİMLİ HESAPLIYORSUNUZ.

    BÖYLE BİR İNDİRİM YOK.
    BİLGİ VERİRMİSİNİZ.
    EMEKLİ
    İŞÇİ 7,50 + İŞVEREN 24,50=%32 SGK PİRİM
    SAYGILAR

    • Belirttiğiniz gibi emekli apartman görevlisi (Kapıcı)’larda 5 puanlık indirim yoktur. Bahsi geçen içerikteki tablo güncellenmiştir. Bilgilerinize sunarız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz