Ana Sayfa Vergi Elektronik ürün senedi (ELÜS) nedir?

    Elektronik ürün senedi (ELÜS) nedir?

    786
    0

    Tarım ürünleri lisanslı depoculuk faaliyetinden dolayı ilk yatırımcı olarak ELÜS alımı yaptık. Daha sonra aldığımız ELÜS’lerimizi sattık. Elüs satışından dolayı meydana gelen kazanç istisnasını kurum geçici vergi beyannamesinde nerede göstereceğiz?

    Elektronik Ürün Senedi (Elüs) Nedir?

    Ticaret Bakanlığı’nın denetim ve gözetiminde bulunan Lisanlı Depolara teslim edilen tarım ürünleri karşılığında çıkarılan ve çıkarıldığı ürünü temsil eden elektronik bir kayıttır. ELÜS’e bağlı ürünler Lisanslı Depoculuk Sistemi güvencesindedir.

    Bu konu ile ilgili istisna uygulanıp uygulanmayacağı konusunda bilgimiz yoktur.Bu neden ile yorum yapamıyoruz. GİB den görüş alınız.

    Gelir vergisinden indirim konusu yapılabilecek giderlerden; eğitim giderin 2020/2021 dönemine aittir. Bu durumda ilgili giderin indirime tabi olması hangi dönemleri kapsamalıdır?

    2020 yılı Yıllık GV beyannamesinden 2020 yılında ödenen kısımları indirilir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikToplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi %89,5 olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerikGenç Girişimcilerde Kazanç İstisnası Uygulaması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz