Ana Sayfa Vergi Elektronik olarak düzenlenen faturaların çıktısının saklanması gerekir mi?

    Elektronik olarak düzenlenen faturaların çıktısının saklanması gerekir mi?

    493
    0
    2021 Ocak ayında e-defter ve e-fatura geçmesi zorunlu olan birkaç mükellefimizin mali mührü elimize ulaşmadı. Bilindiği üzere e fatura başvurusunu interaktif vergi dairesinden yaptık, mali mühür de elimize ulaşınca e defter başvurusunu yapacağız. Yalnız mali mühür elimize an itibari ile ulaşmadığından mükellef e-faturasını bu süreçte nasıl kesmelidir? 

    Elektronik fatura uygulamasına dahil olana mükellef, faturayı düzenleyeceği mükellef de elektronik fatura mükellefi ise e-fatura değilse e-arşiv fatura düzenlemesi gereklidir.


    Kesilen e-Fatura ve e-Arşiv Faturalarının çıktısını alıp dosyalamak zorunda mıyız? 

    Elektronik ortamda düzenlenen faturaların elektronik ortamda saklanması gereklidir. 

    Kâğıt çıktılarını alarak saklamanıza gerek yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzel iletişim vergisi gider yazılabilir mi?
    Sonraki İçerikHuzur hakkı ödemelerinde gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz