Ana Sayfa Duyurular Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi, Yeni Müşteriler İçin 15 Şubat’tan İtibaren...

Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi, Yeni Müşteriler İçin 15 Şubat’tan İtibaren Sözleşme Bilgilerinin TÜRMOB e-Birlik Sistemine Girilmesi ve Sözleşme Numarası Alınması Gerekiyor…

15/02/2021 tarihinden itibaren ilk kez aracılık sorumluluk yetkisi alınmak istendiğinde sistemler birbirini teyit edecek, GİB sistemlerine geçerli bir hizmet sözleşmesi numarası girilmediğinde sistem aracılık sorumluluk sözleşmesi imzalanmasına izin vermeyecektir.

709
0

15/02/2021 tarihinden sonra meslek mensubunun bir müşteri ile ilk kez aracılık sorumluluk sözleşmesi imzalayarak aracılık sorumluluk yetkisi almasına yöneliktir. Buna göre meslek mensubu, 15/02/2021 tarihinden itibaren bir müşteri ile aracılık sorumluluk sözleşmesi imzalamak istediğinde, öncelikle E-Birlik Sisteminde hizmet sözleşmesi düzenleyecek, burada yaptığı hizmet sözleşmesinin numara ve tarihini kullanmak suretiyle GİB sistemlerinde aracılık sorumluluk sözleşmesi imzalayabilecektir.

Başka bir anlatımla, 15/02/2021 tarihinden itibaren ilk kez aracılık sorumluluk yetkisi alınmak istendiğinde sistemler birbirini teyit edecek, GİB sistemlerine geçerli bir hizmet sözleşmesi numarası girilmediğinde sistem aracılık sorumluluk sözleşmesi imzalanmasına izin vermeyecektir.

Tekrar etmek gerekir ise, 15/02/2021 için ilan edilen takvime zaten daha önce aracılık sorumluluk yetkisi alınmış müşteriler girmemekte , yeni sözleşme imzalanacak müşteriler girmektedir.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

 


Kaynak: TÜRMOB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik8. Etik Kongresi “Toplumsal ve Mesleki Sorumluluğumuz: Etik”
Sonraki İçerikİhraç kayıtlı aldığımız ürünleri yurtiçine satabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz