Ana Sayfa İstatistik Ekonomik güven endeksi 2019-Temmuz ayında 80,7 oldu

Ekonomik güven endeksi 2019-Temmuz ayında 80,7 oldu

Ekonomik güven endeksi 2019-Temmuz ayında 80,7 oldu

780
0

Ekonomik Güven Endeksi, Temmuz 2019

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 83,4 iken, Temmuz ayında %3,3 oranında azalarak 80,7 oldu. Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende ticaret sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Temmuz ayında tüketici güven endeksi 56,5 değerine, reel kesim güven endeksi 96,6 değerine, hizmet sektörü güven endeksi 83,5 değerine ve perakende ticaret sektörü güven endeksi 90,4 değerine geriledi. Temmuz ayında inşaat sektörü güven endeksi ise 52,4 değerine yükseldi.

Ekonomik güven endeksi, Temmuz 2019

Ekonomik güven endeksi, sektörel endeksler ve değişim oranları,
Temmuz 2019

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 28 Ağustos 2019’dur.

__________________________________________________________________________________

AÇIKLAMALAR

Ekonomik güven endeksi, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir bileşik endekstir. Endeks, mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, reel kesim, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörleri güven endekslerinin alt endekslerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden oluşmaktadır.

Ekonomik güven endeksi hesaplamasında, her bir sektörün ağırlığı o sektörün normalleştirilmiş alt endekslerine eşit dağıtılarak uygulanmakta, güven endekslerine doğrudan uygulanmamaktadır. Bu kapsamda tüketici, reel kesim, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerine ait toplam 20 alt endeks hesaplamada kullanılmaktadır.

Ekonomik güven endeksinin hesaplamasında kullanılan alt endeksler her ayın ilk iki haftasında derlenen veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.

Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği göstermektedir.

Önceki İçerikYap-işlet-devret modeliyle yaptırılan Köprü ve otoyol geçiş ücretleri üzerinden alınan KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikKiraya ilişkin tahsilatların ve ödemelerin belgelendirilmesi nasıl olur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz