Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ekim bordrosunu yaparken sorum olacak pandemide birçok personelim rapor aldı.

    Ekim bordrosunu yaparken sorum olacak pandemide birçok personelim rapor aldı.

    Gün sayısı 30’dan farklı olan aylarda eksik günler nasıl hesaplanır

    418
    0

    Eskiden aylık maaş verdiğim için rapor ücretlerini kesmiyoruz.  

    Bu dönemde örneğin 25/10-07/11 tarih arası rapor alan personel 14’gün yani 2 gün para alamıyor diye kesmeyeceğim. 12 gün ücret kesicem Ekim 31 Kasım 30 çekiyor.  

    Kasım 7 gün düşüyor raporda o ay 23 gün prim 7 gün istirahat giriceğim. Ekim için nasıl yapmam gerekir?

    Ay içinde eksik çalışması bulunan sigortalıların prim ödeme gün sayıları;

    (Ay/dönemdeki toplam gün sayısı – Eksik gün sayısı = Prim ödeme gün sayısı) formülü vasıtasıyla belirlenir.

    ******** 31 gün çeken ayda 5 gün raporlu olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 31-5=26, Eksik gün sayısı 5 olarak bildirilecektir.

    ********* 31 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 31-1=30 olacağından, Prim ödeme gün sayısı “30” gün olarak bildirilecek ve eksik gün sayısı girilmeyecektir.

    ************ 30 gün çeken ayda 14 gün raporlu olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 30-14=16, Eksik gün sayısı ise 14 olarak bildirilecektir.

    ************ 30 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 30-1=29, Eksik gün sayısı ise 1 olarak bildirilecektir

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDüzenlenen satış faturasına ait iade faturası sonraki ay gelirse önceden tahakkuk eden KDV ödenir mi?
    Sonraki İçerikAynı günde farklı TC numarası ile ve farklı kişilere 7.000 TL üzeri nakit ödeme yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz