Ana Sayfa Vergi Ekim ayında kıdem tazminatı almaya hak kazanarak işten çıkan bir kişinin Kasım...

    Ekim ayında kıdem tazminatı almaya hak kazanarak işten çıkan bir kişinin Kasım ayında kıdem tazminatı ödenirse hangi ayda muhtasar beyannamede bildirim yapılmalıdır?

    Fazla ödenen stopaj iade edilir mi?

    515
    0

    10.ayda işten ayrılmış ama 11. ayda kıdem tazminatı ödenmiş olan personelin kıdem tazminatını 10. aydaki muhtasarda mı yoksa 11. aydaki muhtasar beyanında bildirmemiz gerekmektedir?

    Ödemenin yapıldığı ay muhtasar beyannamede beyan edilir.

    Mükellef Eylül ayında (Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık) 4 aylık kira bedelini mal sahibine havale etmiş ayrıca 9. Stopajların Tamamı Beyan Edilerek Ödemiştir. Mükellef 15/10/2020 tarihinde Adres Değişikliği yapmış Mal Sahibi 2,5 Aylık Kira Bedelini Banka Kanalıyla İade Etmiştir. Kira İade Kaydı Hangi Hesaplarda İzlenmeli Ayrıca Ödenmiş olan Stopajların İadesi Vergisel olarak Nasıl sağlanması gerekmektedir?

    Stopajın iadesi olmaz. İade alınan kira bedeli ise 649 hesaba yazılır. 100/102(B) 649 (A)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGider pusulası ile işletme kayıtlarına aldığımız binek aracı satarken fatura düzenlemeli miyiz?
    Sonraki İçerikAnonim şirketlerin yönetim kurulundan çıkan kişilerin SGK’ya bildirim yapması gerekir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz