Ana Sayfa Vergi Ek9 kapsamında sigortalı çalıştıranlar muhtasar ve prim beyannamesi verecekler midir?

Ek9 kapsamında sigortalı çalıştıranlar muhtasar ve prim beyannamesi verecekler midir?

806
0

Meslek kodu hizmetçi olup 30 gün üzerinden sadece SGK bildirgesi düzenlediğimiz mükellef muhtasar ve prim beyannamesini nasıl vereceğiz? Muhtasar ve prim beyannamesi başvurusunu herhangi bir vergi dairesine yapabilir miyiz? 3 aylık muhtasar beyanname veren mükellefler muhtasar ve prim beyannamesini nasıl vereceklerdir?

Ek9 Muhtasar APHB kapsamı dışındadır.

İşyerinin bağlı bulunduğu yer vergi dairesine ya da gerçek kişi ise ikametgâhının bağlı bulunduğu yer vergi dairesine verilmesi gerekmektedir.

Eğer işçi çalıştırıyor iseler artık aylık gönderecekler işçi çalıştırmıyorlarsa üç aylık göndermeye devam edeceklerdir.

Kolay işverenlik sistemine kaydettirdiğim site kapıcı işi için vergi dairesinden 0003 muaf kodu açtırmam gerekiyor mu?

Eğer ek9 kapsamında ise muhtasar APBH’den muaftır. Eğer aylık bildirge SGK ya bildiriliyor ise 0003 kodu ile kullanıcı kodu ve parola alarak işlem yapılması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici olarak ithal edilen eşyanın bir başkasına devri mümkün müdür?
Sonraki İçerikİşçinin onayını almadan başka bir şubeye gönderilmesi mümkün müdür?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz