Ana Sayfa Vergi Ek Nace kodu ticaret sicilde tasdik ettirilir mi?

    Ek Nace kodu ticaret sicilde tasdik ettirilir mi?

    931
    0

    Çalıştığımız şirketin ana faaliyet koduna ek faaliyetler eklemek istiyoruz. Ek faaliyetler ile ilgili karar aldık noterden tasdik ettirdik. İnteraktif vergi dairesinden de ek faaliyet ekleme kısmından başvuru yaptık. Ayrıca Ticaret sicilinde tescil edilmesi gerekiyor mu? 

    İştigal konusu değişikliği için karar alınır. Alınan karar Ticaret sicilinde tescil edilir. 

    Ticaret sicil gazeteci VD ibraz edilerek işlem tamamlanır. 

    Diğer yapılması gereken Bürokratik işlemler için VD ile görüşünüz.

    Yasaklarda çalışmak için aldığımız görev kağıtlarındaki nace kodları sgk ya ait nace kod mudur yoksa vergi dairesi nace kod mudur?

    SGK işyeri numarasının 2. ile 8. rakamları arasındaki numaralardan oluşan SGK nace kodu esas alınmaktadır.

    Kapanmadan dolayı; bayram tatili de olduğu içinde sgk gün sayımız ne şekilde gösterilmeli ve personele maaşlarımızı bu karardan dolayı 30 günlük ücreti mi ödenmelidir?

    Kapama günleri fiili çalışma yok ve desteklerden yaralanmıyorsanız 10. genel hayatı etkileyen nedenler ile eksik gün bildirilmelidir. 

    Bayram tatili çalışılmış gibi hallerden olup normal aphb günü olup bildirilmelidir.) 

    Hafta tatili, ulusal bayram, genel tatil günleri çalışılmış hallerdendir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHafriyat taşınması işlemi için düzenlenecek faturada KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?
    Sonraki İçerikŞirketlerin SGK İşyeri Tescilinde Tescil Bilgileri MERSİS Sisteminden Alınacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz