Ana Sayfa Muhasebe Eczaneler poşet beyannamesi vermek zorunda mıdır?

Eczaneler poşet beyannamesi vermek zorunda mıdır?

2864
0
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeler kapsamında ücretlendirme uygulamasından muaf tutulan plastik poşetleri tüketiciye/kullanıcıya temin eden satış noktaları, bu poşetler için Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi vermeyecektir denilmektedir.
Eczaneler bu kapsamda poşet kullanırlarsa beyanname vermeyecekler mi?
Yoksa boş bile olsa beyanname vermek zorundalar mı
?

 

Beyanname vermek zorunda olanlar boşta olsa beyanname verecektir. Eczanelerde sadece ilaç satışında kullanılan, çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 200×350 mm (körük kalınlığı ve sap uzunluğu dâhil) ebadından küçük saplı/sapsız poşetler, kapsam dışında tutulmuştur.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Poşet üreticileri de poşet beyannamesi verecek mi?

 

Hizmet sektörü poşet beyannamesi vermeli midir?

 

Müşterilerimize kâğıt poşet veriyoruz. Poşet beyannamesi vermemize gerek var mı?

 

Önceki İçerikİthalat beyannamesinin BA BS bildirimini yaparken hangi tutarı baz almalıyız?
Sonraki İçerikOturma izni olan yabancı uyruklu bir kişiyi çalıştırabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz