Ana Sayfa Vergi Eczacılar, banka ve sigorta şirketlerine düzenleyecekleri reçete bedeli için tevkifatlı fatura düzenleyecek...

    Eczacılar, banka ve sigorta şirketlerine düzenleyecekleri reçete bedeli için tevkifatlı fatura düzenleyecek mi?

    Reklam hizmetlerinde uygulanacak kdv tevkifat oranı 3/10’dur.

    724
    0

    Eczacılar, banka veya sigorta şirketlerine reçete bedeli kesiyorlar. Bunlarda tevkifatlı fatura mı düzenlenleyecek?

    EVET 5/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır (KDV dahil 1.000 TL’nin üstündeki faturalara tevkifat uygulanır.)


    16.02.2021 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlanan Tebliğ ile 2021-Mart Ayı Başından İtibaren Reklam Ajansları tarafından veya Ticari Reklam hizmeti verenler tarafından KDV tevkifatı uygulaması başlayacaktır. Reklam çekim hizmeti yapan bir mükellefimiz bulunmaktadır.

    Bu nedenle 01.03.2021 Tarihinden itibaren Faturalarımızı Katma Değer Vergisi Tebliğine istinaden 3/10 Oranında Tevkifatlı olarak düzenlemeliyiz?

    Evet 3/10 oranında KDV tevkifatı yapılacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHuzur hakkı ödemeleri bordroya dahil edilir mi?
    Sonraki İçerikRusya’dan aldığımız hizmet faturası için KDV2 beyanında bulunmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz