Ana Sayfa SGK E-vize nedir?

E-vize nedir?

1506
0

E-vize nedir?

E-vize, daha önce sınır kapılarında “bandrol” veya “kaşe” ile verilen vizelerin yerini almaktadır.

Başvuru sahipleri www.evisa.gov.tr adresinden gerekli bilgileri girmek ve ödemelerini kredi kartı ile yapmak suretiyle vizelerini elektronik olarak alabilmektedir.

Başvurunun başarıyla tamamlanmasının ardından e-vizeler kişinin e-posta adresine gönderilmekte olup; başvuru sahipleri e-vizelerin çıktısını alarak havayolları ve gümrük 5 / 23 yetkililerine göstermeleri ve seyahatlerinin sonuna kadar muhafaza etmeleri gerekmektedir.

Detaylı bilgi için www.mfa.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.

Elektronik vize (e-vize) ile gelen ancak THY ile seyahat etmeyen yabancılar hakkında nasıl karar verilir?

Turizm sezonuyla (Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları) sınırlı olmak üzere, vize rejim tablosunda belirtilen 49 ülkenin vatandaşlarından e-vize ile gelen ancak THY ile seyahat etmemiş olanlara, Schengen veya OECD ülkelerinden birinin geçerli vizesine yahut ikamet iznine sahip olmaları kaydıyla vize umumi hükümleri ve ülkeye girişle ilgili genel kurallar çerçevesinde giriş izin verilmektedir.


Kaynak:Göç İdare Genel Müdürlüğü
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

 

 

Önceki İçerikÖzel Hesap Dönemi Talep Edilebilmesi İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
Sonraki İçerikKonut Yapı Kooperatifine Yapılan İnşaat Taahhüt İşlerinde KDV Oranı Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz