Ana Sayfa Muhasebe E-Tebligat adreslerine MERSİS’ten ulaşabilir miyiz?

E-Tebligat adreslerine MERSİS’ten ulaşabilir miyiz?

1268
0

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi 2019 itibari ile uygulanmaya başlandı. Bu uygulamanın yanında Sermaye Şirketlerin hali hazırda KEP adresi alma mecburiyetleri devam ediyor mu?

Kanun ve tebliğ gereği tüm sermaye şirketleri ve kooperatifler e-tebligat adresi almak zorundadır. Mersis’te firmanızın kullanıcı adı ile girilerek sayfanızda bu adres e-tebligat adresiniz belirlenmiş olup bu bilgiler ile PTT’nin web sayfasından aktif edilmesi gerekiyor. PTT’nin sayfasında kullanım kılavuzu da yayımlanmıştır. Geçmişte alınmış olan KEP adresleri 1.1.2019 tarihi itibari ile e-tebligat işlemlerinde kullanılmamaktadır. Ancak diğer fonksiyonlar için alınabilmektedir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket hissesini devir alan kişi Vergi dairesine yeniden e-Tebligat için başvuru yapacak mıdır?

 

 

 

MERSİS’ten Önemli Elektronik Tebligat Duyurusu

 

 

 

KEP adresi alanlar ayrıca E-tebligat başvurusu yapacak mı?

 

 

 

Önceki İçerikKargo bedeli hangi muhasebe hesabında takip edilmelidir?
Sonraki İçerikTek Taraflı Ve Çift Taraflı Trafik Kazalarında Sigortacıdan Talep Edilebilen Destekten Yoksun Kalma Tazminatı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz