Ana Sayfa Muhasebe E-Serbest meslek uygulamasına dâhil olan doktorlar hekimpos cihazlarını kullanmaya devam edebilir mi?

E-Serbest meslek uygulamasına dâhil olan doktorlar hekimpos cihazlarını kullanmaya devam edebilir mi?

E-Serbest meslek uygulamasına dâhil olan doktorlar hekimpos cihazlarını kullanmaya devam edebilir mi?

582
0

Serbest meslek erbabı kişi e-imzası var ama kurulum yapılmadı. Bilgisayarda ve GİB’e de e-imza ile giriş yapılmadı. Yani sadece e-imza geldi kargodan. Bu yeterli mi? Cezai durum doğar mı?

Elektronik imzanız elinize ulaştıysa kurulumunu yapmalısınız. Kurulumu yapıldıktan sonra e-smm makbuzunuzu düzenleyebilirsiniz.

E-SMM uygulamasına geçtikten sonra doktorlarımızın kullandığı hekim pos cihazlarından tahsil edilen kredi kartı tahsilatları e-makbuz olarak düzenlenmesi zorunluluğu gelmiştir. Fakat hekim pos cihazlarında daha önceden pos fişinin üstünde bu belge serbest meslek makbuzu yerine geçer ibaresi bulunmaktaydı ve sadece pos dökümü yeterli olmaktaydı. E-makbuz düzenlendikten sonra çift işlem olmaması için pos cihazlarında bir değişiklik yapılması gerekir mi? 

Doktorlar aynı hekim pos’u kullanmaya devam edebilir. Ancak yapılacak tahsilatlara ilişkin serbest meslek makbuzu düzenlemek durumundadır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Meslek mensupları bulundukları il dışındaki mükelleflere hizmet verebilir mi?

Diş hekimleri hekim pos cihazlarıyla beraber E- serbest meslek makbuzu kullanabilir mi?

e-SMM Yol Haritası

Önceki İçerikOSB’ler yatırım projeleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından faiz desteği alabilecek
Sonraki İçerikKDV dahil ibaresi bulunması ya da ayrıca gösterilmesi durumlarında KDV’nin hesaplanması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz