Ana Sayfa Muhasebe E-Serbest meslek uygulamasına başvuru yapan serbest meslek erbapları haziran ayına kâğıt ortamda...

E-Serbest meslek uygulamasına başvuru yapan serbest meslek erbapları haziran ayına kâğıt ortamda makbuz düzenleyebilir mi?

E-Serbest meslek uygulamasına başvuru yapan serbest meslek erbapları haziran ayına kâğıt ortamda makbuz düzenleyebilir mi?

546
0

e-SMM uygulamasına dahil olmak üzere,01.06.2020 tarihinde başvurumu yaptım. ebelge.gib.gov.tr sitesinde 25.05.2020 tarihinde yapılan duyuruda; “Diğer yandan, e-SMM uygulamasına dahil olan mükelleflerimiz mezkur Genel Tebliği uyarınca, e-SMM belgelerini düzenlemeleri açısından elektronik imza veya mali mühür kullanmaları zorunlu olup, bu nedenle 01/06/2020 itibariyle uygulamaya dahil olmak üzere başvurularını yukarıda belirtilen şekilde yapan serbest meslek erbaplarının, en geç Haziran ayı içinde elektronik imza veya mali mühürlerini temin ederek 01/07/2020 tarihinden itibaren (ilgili Genel Tebliğ uyarınca e-SMM uygulamasına dahil olan serbest meslek erbapları uygulamaya dahil oldukları ayın sonuna kadar kağıt ortamda da serbest meslek makbuzu düzenleme imkanı bulunduğundan) serbest meslek makbuzu belgelerini e-SMM belgesi olarak elektronik ortamda e-İmza veya mali mühür kullanmak suretiyle düzenlemeleri zorunludur.” denilmektedir. Bu durumda; haziran ayı Serbest Meslek Makbuzlarımı kâğıt ortamda düzenleyebilir miyim?

Uygulamaya geçişinizi başvuru sırasında 1 Haziran olarak belirttiyseniz; ilgili tebliğe göre haziran belgenizi (e-smm) haziran sonuna kadar kâğıt ortamında düzenleyebilirsiniz.

TURMOB’a imzaya başvurdum yalnız kurulumu gerçekleştirmedim. Haziran 2020 tahsilatlarımı (serbest meslek makbuzlarımı) kâğıt ortamında kesebiliyor muyum?

Haziran ayına kâğıt makbuz düzenleyebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye 48 milyar dolarlık tarımsal GSYH ile Avrupa’da lider
Sonraki İçerikİnternet üzerinden verilen reklam hizmetlerinin vergilendirilmesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz