Ana Sayfa Muhasebe E-Serbest meslek makbuzu kullanmak için mali mühür başvurusu nereye yapılır?

E-Serbest meslek makbuzu kullanmak için mali mühür başvurusu nereye yapılır?

824
0

Serbest meslek erbabı mükellefler e-serbest meslek makbuzu 1 haziranda başlayacaktır. Mali Mühür başvurusu nereye ve nasıl yapılacaktır?

BAŞVURULARA İLİŞKİN ESASLAR

e-Serbest meslek makbuzu uygulamasına 1 Haziran 2020 itibariyle geçmek zorunda olan aşağıda detayları belirtilen mükellefler; Elektronik imza veya Mali Mühür başvurusunu tamamlayarak 1 Haziran 2020 tarihine kadar e-serbest meslek makbuzu uygulamasına başvurularını yapmalıdır.

e-SMM uygulaması kimler için zorunludur?

 Meslek grupları- Serbest muhasebeci mali müşavir, yeminli mali müşavir, avukat, doktor, mimar ve benzeri serbest meslekle uğraşanlar (mesleki şirketler hariç)

a) 01/02/2020 tarih itibariyle faaliyetine devam etmekte olanlar 01/06/2020 tarihine,

b) 01/02/2020 tarihinden (bu tarih dâhil) itibaren faaliyetine başlayacak olanların ise işe başladıkları ayı izleyen 3’üncü ayın sonuna, kadar e-Serbest Meslek Makbuzu uygulamasına dahil olmaları ve bu tarihlerden itibaren e-Serbest Meslek Makbuzu düzenlemeleri zorunludur.

e-SMM uygulamasına başvuru için ne yapmalıyım?

Elektronik serbest meslek makbuzu uygulaması için, ister e-imza araçları ile istenirse de Kamu Sertifikasyon Merkezi’nden mali mühür temin edebilirler.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik15 İlde 29.05.2020 ile 31.05.2020 Arasında Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak
Sonraki İçerikE-Fatura mükellefleri birbirine e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi? E-Arşiv faturayı irsaliye olarak kullanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz