Ana Sayfa Vergi e-Serbest Meslek Makbuzu gib portal’dan gönderilebilir mi?

e-Serbest Meslek Makbuzu gib portal’dan gönderilebilir mi?

1724
0

SORU

Portal Kullanıcıları için E-serbest Meslek Makbuzu oluşturduktan sonra süreç nasıl işlemektedir? (Onaylama, gerekirse değişiklik/düzeltme ve Gönderim.) Karşı Tarafa makbuz ne zaman ulaşmaktadır. Portalda oluştur ve taslak şeklinde bölümler mevcut. Gönder seçeneği bulunmamaktadır.

CEVAP

e-SMM için portalda gönder hizmeti bulunmamaktadır. e-SMM yi iletmek tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

İmzalayarak oluşturduğunuz e-SMM’ nin çıktısını elden verebilir ya da e-SMM ye ait XML dosyası ve görüntüyü alıcının e-posta adresine iletebilirsiniz. Alıcıya elektronik ortamda iletmeniz tamamen alıcının talebine bağlı olup esas olan kağıt çıktısını teslim etmektir.


Kaynak: Gib – E-Fatura Portal
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikVefat eden şirket ortağının şirket ile ilgili tüm hakları varislerine aynı şekilde devir edilir mi?
Sonraki İçerikSulh sözleşmesine istinaden silinen alacağın muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz