Ana Sayfa Vergi E-irsaliyede lojistik firmasının şoförünün bilgileri girilmesi gerekir mi?

    E-irsaliyede lojistik firmasının şoförünün bilgileri girilmesi gerekir mi?

    673
    0

    E-irsaliye uygulamasıyla ilgili yayınlanan tebliğde irsaliyenin üzerine şoförün adı soyası T.C kimlik numarası ve plakası veya kargo, lojistik firmasının unvanı ve vergi numarasının yazılması gerekiyor. Lojistik firmasının ayrımını nasıl yapacağız? Sadece ambar firmasının unvanı ve vergi numarasını yazmak yeterli olur mu?

    İlgili kılavuza göre; “e-İrsaliyede şoförün TCKN bilgisi alanına 11111111111 yazılmasının mümkün olup olmadığı hususu Şoförün ad-soyad ve TCKN bilgisi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın UETDS yük taşıma bildirimleri bakımından da zorunlu bir alan olması, taşıma işlemini gerçekleştiren şoförlerin ilgili mevzuatlarınca yetkilendirilmiş ve yeterliklerinin doğru tespiti bakımından da önem arz ettiğinden, şoförün adı-soyadı ve TCKN bilgisinin (yabancı uyruklu şoförlerde şoförün pasaport numarası bilgisinin) e-İrsaliye ilgili elektronik belge alanında doğru şekilde yazılması zorunludur.

    E-İrsaliyede de matbu irsaliye gibi hem düzenlenme hem de fiili sevk tarihi bulunuyor. Düzenlenme tarihi ardışık sıra takibi şeklinde gitmesi gerekiyor. Fiili sevk tarihi ardışık gitmek zorunda mıdır?

    İlgili kılavuza göre; “E-İrsaliye Belgesi Üzerindeki Tarihlerin Kullanımı e-İrsaliye belgesi üzerinde irsaliyenin düzenlenme tarih ve zamanının yanında fiili sevk tarih ve zamanına da yer verilmesi zorunludur. Fiili sevk tarihi/zamanı düzenleneme zamanı ile aynı olabileceği gibi, daha ileriki bir tarih/zaman olabilir. Bununla birlikte fiili sevk zamanı, bu kılavuzda açıklanan istisnai haller dışında, düzenleme zamanından önceki bir tarih/zaman olamaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTaşkömürü ithalatı Haziran 2020’de bir önceki aya göre %47,4 arttı
    Sonraki İçerikKOBİ’lerin birleşmesinde vergi avantajı var mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz