Ana Sayfa Vergi E-İrsaliye mükellefleri kâğıt olarak irsaliye düzenleyebilir mi?

E-İrsaliye mükellefleri kâğıt olarak irsaliye düzenleyebilir mi?

E-İrsaliye mükellefleri kâğıt olarak irsaliye düzenleyebilir mi?

652
0

01.07.2020 tarihinde e-irsaliye geçiş zorunluluğu bulunanların GİB den e irsaliye başvurusunu yaptıktan sonra, ayrıca e-irsaliye kesmek yerine; e fatura ve e arşiv fatura düzenlenirken aşağıdaki ibarelerin bulunması yeterli olur mu?

E-irsaliye mükellefinin belgesini e-irsaliye olarak düzenlemesi gereklidir.

E-Fatura ve E-Arşiv faturaya zorunlu olarak geçen bir şirket zaman zaman üreticiden direk alım yapması için e müstahsil makbuzuna geçmek zorunda mıdır?

Yaptığınız iş gereği müstahsil makbuzu düzenleme zorunluluğunuz varsa ve e-fatura mükellefiyseniz 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle e-müstahsil makbuzu uygulamasına geçmek zorundasınız.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİstanbul’da trafik yoğunluk endeksi Haziran 2020’de bir önceki aya göre %135 arttı
Sonraki İçerikEuro Bölgesi’nde konut fiyatlarında 2007 yılının ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek yıllık artış gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz