Ana Sayfa Muhasebe E-İrsaliye düzenlemeden fatura düzenleyebilir miyiz?

    E-İrsaliye düzenlemeden fatura düzenleyebilir miyiz?

    E-İrsaliye düzenlemeden fatura düzenlenebilir mi?

    699
    0

    E-İrsaliye düzenlemeden fatura düzenlenebilir mi?

    Sevk irsaliyesi Malın sevki anında düzenlenen belgedir. Fatura İrsaliyeden öncede düzenlenebilir.

    Haziran dönemine ait e-arşiv fatura yanlışlıkla 1 adet olarak girilmiş. Normalde 7 kalem mal yazılması lazımdı bununla ilgili ne yapabilirim?

    Faturaya ilişkin müteselsillik bozulacağından temmuz ayına fatura kestiyseniz aynı seriden geriye dönük fatura düzenleyemezsiniz. (VUK gereği belgelerin 7 gün içinde düzenlenmesi gereklidir. ) Gerekli düzeltmeyi yeni fatura olarak temmuz ayına düzenleyecekseniz de dönemsellik kavramına dikkat etmelisiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFinlandiya’da tüketici güveni seviyesi Temmuz 2020’de -1,6’ya arttı
    Sonraki İçerikİstanbul’da Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi açıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz