Ana Sayfa Mevzuat E- ihracat gümrük işlemlerindeki kolaylıklar nelerdir?

E- ihracat gümrük işlemlerindeki kolaylıklar nelerdir?

766
0

e-İhracat gümrük işlemlerindeki kolaylıklar nelerdir?

e-İhracat işlemlerinizi,

– Hızlı kargo firmasına ya da posta idaresine ödediğiniz taşıma ücreti dışında bir maliyete katlanmadan,- Gümrük müşavirliği hizmet bedeli ve ihracatçı birliğine üyelik aidatı ödemeden,

– Gümrük beyanınız ihracatçı birliği tarafından onaylanmaksızın, gerçekleştirirsiniz.Eşyanız, operatör firma tarafından kapınızdan teslim alınarak ve gümrük beyanı dahil tüm gümrük işlemleri bu firma tarafından yapılarak yurt dışına gönderilir. Ayrıca, bu şekilde yaptığınız ihracattan doğan KDV iadesini de alabilirsiniz.

e-İhracat yoluyla gönderilen eşyanın geri gelmesi halinde nasıl işlem yapılır?

Değeri 15.000 Avro ve miktarı brüt 300 kilograma kadar olan ve operatör hızlı kargo firması ya da posta idaresi tarafından gümrük işlemleri tamamlanarak yurt dışına ihraç edilen eşyanın kısmen ya da tamamen geri gelmesi durumunda, geri gelen eşyanın gümrük beyanı da operatör firma tarafından yapılabilmektedir.


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKredi taksitleri ödenmediğinde ya da geç ödendiğinde ne olur?
Sonraki İçerik2020 yılında elimize ulaşan 2019 yılına ait faturanın kaydını nasıl yapacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz