Ana Sayfa Mevzuat E-İhale sisteminde vermiş olduğum tekliften vazgeçebilir miyim?

E-İhale sisteminde vermiş olduğum tekliften vazgeçebilir miyim?

979
0

Elektronik ortamda vermiş olduğum tekliften vazgeçebilir miyim?

 Evet. Verdiğiniz teklif en yüksek ilk iki teklif arasında değilse ve satışa esas bedelin %75’inin altındaysa ihale detayı sayfasında bulunan “teminatımı serbest bırak” butonu ile ihaleden çekilebilirsiniz. Çekildiğiniz ihaleye yeniden teklif verebilirsiniz.

 

Teklifler nasıl değerlendiriliyor?

 Satışlarda ihaleye verilen en yüksek teklifin işletme tarafından belirlenen satışa esas bedelin %75’i ve üzerinde olması halinde satış gerçekleşmekte, satışa esas bedelin %75’inin altındaki teklifler değerlendirilmektedir. Değerlendirme sonucunda teklifi uygun bulunan eşyanın satışı gerçekleştirilmekte, uygun bulunmayan eşya ise yeniden satışa sunulmakta ya da diğer tasfiye yollarından birine tabi tutulmaktadır.

 

İhaleyi kazandığımı nasıl öğrenebilirim?

 “Sonuçlanan ihaleler” sayfasından ihale sonucunu takip edebilirsiniz. İhaleyi kazanmanız halinde tarafınıza ayrıca e-posta/SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvustralya’da konut kredi taahhütlerinin değeri Aralık 2019’da %4,4 arttı
Sonraki İçerikYüksek enerji fiyatları Aralık 2019’da OECD enflasyonunu %2,1’e yükseltti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz