Ana Sayfa Çalışma Hayatı E-Gider pusulası zorunlu mu?

E-Gider pusulası zorunlu mu?

E-Gider pusulası zorunlu mu?

1295
0

E-fatura ve e- defter uygulamasına ihtiyari olarak 01/01/2020 tarihinde geçtik.

Vergi mükellefi olmayan gerçek kişiye reklamla ilgili bir ödeme yaptık. Sürekli olmayacak bir iş dolayısıyla gider pusulası kesmeye ihtiyaç duymaktayız. Yetkili matbaadan gider pusulası bastırıp noterde tasdik edip kullanabilir miyiz? Yoksa e-fatura gibi, e-gider makbuzuna GİB üzerinden mi başvurmamız gereklidir?

e-gider pusulası şuan için ihtiyari bir uygulamadır. Bu uygulamaya başvuruda bulunmazsanız kâğıt ortamda düzenlenmeye devam edilebilirsiniz.

Mali Mühür Sertifikası için müracaat ettim. Bununla e-smm müracaatı yapabilir miyim?

Mali mühür başvurunuzu yaptıysanız ve mali mühürünüz elinize ulaştıysa e-smm başvurunuzu da yapmanız gereklidir. Ancak bundan sonra elektronik ortamda makbuzunuzu düzenleyebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler. 2020-Temmuz
Sonraki İçerikTOBB ve Trendyol “Trendyol ile İşini Büyüt” KOBİ Destek Programında neler var?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz