Ana Sayfa Vergi E-Faturaya tabi olan ikinci sınıf işletmeler defter beyan sistemini kullanmaya devam edebilir...

    E-Faturaya tabi olan ikinci sınıf işletmeler defter beyan sistemini kullanmaya devam edebilir mi?

    E-faturaya tabi olan mükellefler açısından defter beyan sisteminin kukllanımı

    489
    0

    2021 yılında 2.sınıf optik sektöründe bir müşterim var. 1 Temmuz 2021’de zorunlu olarak e-faturaya geçiş yaptı. 2022 yılında da zorunlu olarak e-deftere geçiş yapması gerekiyor mu? Defter beyan sisteminde devam edebilir mi?

    Mükellefiniz aşağıdaki kriter kapsamında kalıyorsa e- fatura, takip eden yıl başı e-defter yükümlülüğünde olur. 

    Mükellefiniz işletme esasına tabi defter tutuyor ve bilanço esasına geçiş sağlamamışsa defter beyanda, bilanço esasına göre defter tutuyor ise 2022 yıl başı e-defter yükümlülüğü başlayacaktır. VUK 526 kapsamında “Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükellefler (hastane, tıp merkezleri, dal merkezleri, diyaliz merkezleri, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı diğer özelleşmiş tedavi merkezleri, tanı, tetkik ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler, tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optisyenlik müesseseleri, işitme merkezi, kaplıcalar, beşeri tıbbi ürün/ürün sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kişileri ve bunların tüzel kişiliği olmayan şubeleri, ecza depoları vb.).” 


    BENZER İÇERİKLER

    2021 yılında cirosu 12 milyon olan bir firma ne zaman e-fatura ve e-defter uygulamasına…

    2021 yılında cirosu 5 milyon ve üstü olan firmalar e-fatura ve e-defter uygulamasına ne…

    Nevi değişikliği yapan e-fatura mükellefi firmalar yeni tüzel kişilik için e-faturaya geçmek zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına geçen firma e-defter uygulamasına dahil olmalı mıdır?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-Fatura mükellefleri kağıt fatura düzenleyebilir mi?
    Sonraki İçerikSGK ile anlaşması olan firmalar 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz