Ana Sayfa Muhasebe E-fatura ve e-Arşiv Faturaya başvuru yaptığımızda e-defter uygulamasına yasal zorunluluğumuz olmasa bile...

E-fatura ve e-Arşiv Faturaya başvuru yaptığımızda e-defter uygulamasına yasal zorunluluğumuz olmasa bile başvuru yapmak zorunda mıyız?

667
0

Yurt içinden ticari mal alım-satımı yapan limited şirketiz. 2018 yılı brüt satış hâsılatımız 8 milyon, 2019 yılı beklenen brüt satış hâsılatımız 12 milyon civarıdır. İnternet satışımız yoktur. Özellikli mükellef gruplarına girmiyoruz. Normal şartlarda zorunlu e-fatura ve e-arşiv fatura mükellefiyetimiz 01.07.2020’de zorunlu e-defter mükellefiyetimizde 01.01.2021 de başlıyor. Sorum şu; biz 01/07/2020’yi beklemeden, bütün yasal başvuru ve prosedürlerimizi 2019 aralık ayında yaparak; 01/01/2020 de e-fatura ve e-arşiv faturaya geçersek , bundan dolayı e-deftere de mecburi olarak 01/01/2020 de mi geçmemiz gerekiyor. Yoksa e-faturaya ve e-arşiv faturaya Temmuz 2020’yi beklemeden 01/01/2020 de geçsek bile e-defter için 01/01/2021 olan zorunlu başlangıç tarihini bekleyebiliyor muyuz?

E-fatura ve a-arşiv faturaya her zaman geçebilirsiniz E-deftere de isterseniz 2020 yılı başında da geçebilirsiniz. E-deftere zorunluluk olduğu zaman geçmeyi düşünüyor iseniz 2019 cironuz a göre bu zorunluluk 2021 yılının başında başlar.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKimler ev hizmetlerinde 10 günden az süreyle çalışabilir?
Sonraki İçerikAvukatlık mesleği ile uğraşan bir kişi başka hangi işlerle uğraşabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz