Ana Sayfa Muhasebe E- Fatura Uygulamasına geçtikten sonra ne kadar süre ile kağıt fatura kabul...

E- Fatura Uygulamasına geçtikten sonra ne kadar süre ile kağıt fatura kabul edilebilir?

1121
0
E- Fatura Uygulamasına geçtikten sonra ne kadar süre ile kağıt fatura kabul edilebilir?

e-Fatura uygulamasına yeni kaydolan firmaların “Kayıtlı Kullanıcılar Listesinde” ilan edilmelerini izleyen 7 gün içerisinde e-Fatura düzenlemeleri ve almaları, diğer kayıtlı kullanıcıların yeni kayıt olan kullanıcılara bu süre içerisinde e-Fatura göndermeleri zorunlu değildir.

E-Fatura uygulamasından yararlanan mükellefler hesaplarının açılmasını takip eden 7 günden sonra kayıtlı kullanıcılara e-Fatura göndermek ve almak zorundadırlar.

 


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-Fatura kesen ihracatçı firma Gümrük İdaresine e-Faturaları matbu olarak ibraz etmek mecburiyetinde midir?

E-Fatura kesilirken VKN girme zorunluluğu var fakat yurt dışı alıcılarının VKN’si olmadığından bu işlem nasıl yapılacaktır?

E-Faturada GTB tarafından faturaların reddedilmesi hangi maddelere göre ayarlanmıştır?

 


Önceki İçerikTurizm Payı Uygulaması 01 Ekim 2019 Tarihinden İtibaren Başlayacaktır.
Sonraki İçerikKDV iadesi talep eden mükelleflerde ‘iade talep eden mükellef ile iade listelerinde bulunan mükellefler e-fatura uygulaması kapsamında bulunmakla birlikte düzenlenen faturalar e-fatura veri ambarında bulunmamaktadır’ hatası ile ilgili ne yapılabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz