Ana Sayfa Vergi E-fatura uygulamasına dâhil olmayan mükellefler ihracat faturalarını nasıl düzenleyeceklerdir?

E-fatura uygulamasına dâhil olmayan mükellefler ihracat faturalarını nasıl düzenleyeceklerdir?

604
0

Cirosu 5 milyonu geçmeyen ihracat yapan bir Limited şirket ihracat faturalarını e- arşiv fatura olarak mı düzenleyecek yoksa 5 bin ve 30 bin tutarının aşması durumuna göre kâğıt ortamında veya e arşiv fatura mı düzenleyecektir?

E belge ve e defter ile ilgili takvim için aşağıdaki link de bulunan takvimi inceleyiniz. https://ebelge.gib.gov.tr/dosyalar/509_s.VUK_GT_Kapsaminda_Uygulamalara_Gecis_Takvimi_Tablosu_(3).pdf

Limitler dâhilinde 5 bin veya 30 binlik e-Arşiv Fatura geriye dönük düzenlemenin müeyyidesi nedir?

VUK 353/1. özel usulsüzlük cezası uygulanır. Fatura bedelinin % 10 nu kadar ceza kesilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMotorin fiyatları 11 kuruş arttı.
Sonraki İçerikEkonomik güven endeksi Ocak 2020’de 97,1 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz