Ana Sayfa Muhasebe E-fatura uygulamasına dahil olan firmalar e-Defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

E-fatura uygulamasına dahil olan firmalar e-Defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

E-fatura uygulamasına dahil olan firmalar e-Defter uygulamasına geçmek zorunda mı?

569
0

01.07.2020 tarihi itibariyle e-fatura uygulamasına dahil olan mal ihracatı yapan mükellefim e- defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

Zorunluluk kapsamında e-fatura uygulamasına geçilecekse 1.1.2021 tarihinde e-defter yükümlülüğü başlamaktadır.

1 Temmuz itibariyle zorunlu olarak e-fatura ve e-Arşiv Faturaya geçtik. Mali mühür başvurusu yaparken özel entegratör seçtim. Şimdi program satın almadan GİB portalden e-fatura, e-arşiv kesebilir miyim?

Uygulamaya başvuru sırasında GİB portal özel entegratör entegrasyondan oluşan istediğiniz yöntem ile başvuruda bulunup çalışabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

1 Temmuz tarihi itibariyle e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına dahil olan mükelleflerce e-Arşiv Fatura…

 1 Temmuz 2020 Tarihi İtibariyle Başlayan E-Fatura, E-İrsaliye, E-Müstahsil Makbuzu, E-Bilet Uygulamaları

Gerçek ve tüzel kişiler e-fatura başvurularında e-imza kullanabilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikYurt dışında mukim şirket ortağından sözleşme ile döviz olarak alınan krediye ait faiz ödemelerinde tevkifat
Sonraki İçerikPandemi, maliye politikası ve vergi barışı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz