Ana Sayfa Vergi E-Fatura Sistemine Dahil Olma Hakkında – Mali Mühür Edinme Nasıl olur?

E-Fatura Sistemine Dahil Olma Hakkında – Mali Mühür Edinme Nasıl olur?

1101
0

E-FATURA

SORU-CEVAP

SORU: Bilindiği üzere 454 Nolu VUK Tebliği ile 2014 brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflere, e-defter ve e-fatura zorunluluğu getirildi.
Bizim 2014 yılı brüt satış hasılatımız 10 Milyon TL’nin üzerinde yani bu durumda tebliğe göre 01/01/2016 tarihinden itibaren e-fatura ve e-deftere geçiyoruz.
Yıl sonunda olabilecek yoğunluğu da dikkate alarak şimdiden bu konu ile ilgili ön hazırlıklar yapmak istiyoruz. Bunun için Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin web sayfasından MALİ MÜHÜR Sertifikasını şimdiden almak için başvuru yapmayı planlıyoruz. Burada ekte gönderilen Başvuru Süreci bölümünün 1 b kısmını okuduğumuzda ve bu bölümdeki linke tıkladığımızda sadece MALİ MÜHÜR alabileceğimizi anlıyoruz. Yani biz şimdi Temmuz ayı içinde Mali Mühürü alıp ve diğer ön hazırlıklarımızı da yaparak 01/01/2016 tarihinde e defter ve e faturaya geçmek istiyoruz. Yani 2015 Kasım yada Aralık ayında da e fatura ve e defter başvuru sayfalarından 01/01/2016 tarihinde geçmeyi planlıyoryuz.
Fakat kullandığımız muhasebe programının destek hattını aradığımızda biz söylenen şu: “Siz sadece Mali Mühüre başvuramazsınız, başvurduğunuz anda yani 01/01/2016 tarihinden önce e fatura mükellefi olursunuz” deniyor. Doğru mu? Sadece Mali Mühürü şimdiden alamazmıyız. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

CEVAP: Bu forum sitesinde yazılanlar özelge niteliği taşımamaktadır,sadece mükelleflerimize yardımcı olma amaçlıdır.Verilen cevaplar sistemde yapılan güncellemelerle birlikte değişebilmektedir.Cevaplanma tarihine bakınız,daha güncel bir cevap verilmiş olabilir.

14.12.16

_______________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikOrganik Bitkisel Üretime rağbet arttı
Sonraki İçerike-serbest meslek makbuzu süreci nasıl işler?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz