Ana Sayfa Vergi E-fatura mükellefleri unvan değişikliği yaparsa Gelir İdaresi Başkanlığı’na bir bildirimde bulunmalı mıdır?

    E-fatura mükellefleri unvan değişikliği yaparsa Gelir İdaresi Başkanlığı’na bir bildirimde bulunmalı mıdır?

    E-defter uygulamasına geçiş için bir kez başvuruda bulunulur. Her yıl için tekrar başvuruya gerek yoktur.

    912
    0
    Çalışmakta olduğum firmada unvan değişikliğe gidilmiştir. Bu kapsamda vergi numarası ve Firma türü nev’inde bir değişiklik yapılmamıştır. E-Fatura sistemine kayıtlı kullanıcısı olup tarafımıza gelen faturalar eski unvan belirtilerek düzenlenebilmektedir. Eski unvan ve Yeni ünvanlın birlikte ne kadar süre kullanabiliriz. Vergi dairesine unvan değişikliğine ilişkin interaktif vergi dairesi üzerinde bildirim kapsamında Vergi levhamız güncellenmiş olup ayrıca GİB unvan değişikliğine ilişkin bir bildirimde bulunulması gerekir mi? 

    Öncelikle yeni unvana ait Mali Mühür alınmalıdır.

    Ancak VKN bilgisi değişmediği için yeni mali mühür gelene kadar eski mali mührünüz ile çalışmaya devam etmeniz gerekmektedir. 

    Mükellefin e-Fatura sistemindeki unvanı, dilekçesine istinaden güncellenecek olup” durumu ile ilgili olarak unvan değişikliğine giden firma; GİB-Portal ya da Entegrasyon yöntemini kullanıyorsa; 

    – Dilekçeniz GİB’e ulaştıktan sonra ilgili değişiklik tarafımızdan yapılacaktır. 

    Bu süreçte; e-Fatura uygulamasına kayıtlı bir kullanıcı, unvanının değişmesi halinde, (15 gün içinde) unvan değişikliğine ait Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi ve durumu izah eden bir dilekçe ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na posta yoluyla başvurması gerekmektedir. 


    01/01/2020 yılında e-defter kullanmaya başlayan LTD Şti için 2021 yılı için herhangi bir başvuru yapılması gerekli mi?

    E-defter uygulamasına geçiş için bir kez başvuruda bulunulur. Her yıl için tekrar başvuruya gerek yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBüyükelçinin ikametgahında özel hizmetli olarak çalışanın elde ettiği ücretin vergisel durumu
    Sonraki İçerikFinlandiya’da Sanayi ve Hizmet Endüstrileri Cirosu 2020 Yılında %10,8 oranında geriledi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz