Ana Sayfa Vergi E-Fatura mükellefleri birbirine e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi? E-Arşiv faturayı irsaliye olarak kullanabilir...

E-Fatura mükellefleri birbirine e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi? E-Arşiv faturayı irsaliye olarak kullanabilir miyiz?

657
0

E-fatura mükellefi olan bir firma, E-fatura mükellefi olan firmaya E-arşiv fatura kesmiş. Bu durumda ne yapmak gerekir?

Her iki mükellef de e-fatura mükellefiyse birbirlerine e-fatura düzenlemelidir.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminden kesilen e-arşiv faturalarının e-posta olarak müşteriye gönderilmesi o faturanın karşı tarafa iletilmiş anlamına gelir mi? E-posta ile faturayı göndermek tek başına yeterli olur mu? Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sisteminden kesilen e-Arşiv Faturalar aynı zamanda not bölümüne “İrsaliye Yerine Geçer” ibaresi yazılırsa irsaliye yerine geçebilir mi?

E-Arşiv Fatura olarak düzenlenen kâğıt çıktısını verebilir ya da e-posta gönderebilirsiniz.

E-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin birbirlerine düzenledikleri e-faturada, düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde e-faturanım kâğıt çıktısı irsaliye yerine geçer. Söz konusu kâğıt çıktıya “İrsaliye yerine geçer.” ifadesinin yazılması ve kâğıt çıktının satıcı veya yetkilisi tarafından imzalanması zorunludur. Ancak bu imkândan yararlanabilmek için e-faturanın malın teslimi anında düzenlenmesi gerekir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Serbest meslek makbuzu kullanmak için mali mühür başvurusu nereye yapılır?
Sonraki İçerikAdi ortaklıkların mali mühür başvurusunda hazırlayacakları belgeler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz