Ana Sayfa Muhasebe E-fatura mükellefi olmayan firmalara e-fatura düzenleyebilir miyiz?

    E-fatura mükellefi olmayan firmalara e-fatura düzenleyebilir miyiz?

    E-fatura ve e-irsaliye mükellefiyiz. Önce ihraç kayıtlı e-fatura keseceğiz, e-irsaliye ile mal teslimini 1 hafta sonra yapacağız. E-irsaliyeyi kestiğimizde fatura tarih ve numarasını not olarak yazacağız. İhraç kayıtlı Satış olduğu için özel bir durum var mı?  

    508
    0

    E-fatura mükellefi olan bir mükellef e-fatura mükellefi olmayan bir mükellefe yaklaşık 60.000 TL tutarlı e fatura kesmiştir. E- fatura mükellefi olmayan bir firmaya e-fatura kesebilmek sistemsel açıdan mümkün müdür?

    E-fatura mükellefi olanlar aynı zamanda e-arşiv fatura mükellefidirler. Bu sebeple sisteme dahil olmayan mükellefe e-arşiv fatura düzenlenmelidir.

    Sistemsel olarak e-fatura uygulamasına dahil olmayan bir mükellefe e-fatura düzenlenemez.

    E-fatura ve e-irsaliye mükellefiyiz. Önce ihraç kayıtlı e-fatura keseceğiz, e-irsaliye ile mal teslimini 1 hafta sonra yapacağız. E-irsaliyeyi kestiğimizde fatura tarih ve numarasını not olarak yazacağız. İhraç kayıtlı Satış olduğu için özel bir durum var mı?

    Malın fiilli sevkinden önce Fatura düzenlenmiş olması halinde, düzenlenecek e-İrsaliyede ilgili fatura bilgilerine de yer verilecektir. Bu durumda e-İrsaliye’nin “AdditionalDocumentReference” alanında düzenlenmiş Fatura bilgilerine yer verilecektir. Düzenlenen fatura üzerinde ise ayrıca e-İrsaliye bilgilerine yer verilmeyecek olup, not/açıklama alanına malın daha sonra sevk edileceği ve e-İrsaliyesinin ayrıca düzenleneceği belirtilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAsya-Pasifik Ülkeleri Dünya’nın En Büyük Serbest Ticaret Anlaşmasını İmzaladı
    Sonraki İçerikErgene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında Derin Deşarj Sistemi Doğu Hattı hizmete alındı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz