Ana Sayfa Muhasebe E-fatura mükellefi kağıt fatura düzenleyebilir mi?

    E-fatura mükellefi kağıt fatura düzenleyebilir mi?

    E-fatura mükellefi, e-fatura mükellefi olmayan kişi ve firmalara e-arşiv fatura mı kesecektir?

    651
    0

    E-fatura mükellefi, e-fatura olmayan mükelleflere 5.000 TL altı kâğıt fatura düzenleyebilir mi?

    E-fatura mükellefi, e-fatura sistemine dahil olmayan bir mükellefe kâğıt değil e-arşiv fatura düzenleyebilir.

    Şirketimiz e-fatura mükellefidir. Bir internet sitesinden alışveriş yaptık ancak bize e-fatura kesmeleri gerekirken e-arşiv fatura kestiklerini gördük. E-posta ile e-arşiv fatura gönderdiler. 8 Günlük yasal süre içinde e-postaya geri dönüş yapıp bu faturanın e-fatura olarak iletilmesini istedik, onlar da yanlışlık için özür dileyen bir e-posta atarak faturayı üzerindeki adrese postalamamızı istediler yolladık. Ancak fatura 5 gün sonra aynen geri döndü. İnternet sitesi Hepsi Burada.com ve faturayı düzenleyen CarrefourSA. Telefonlarımıza santralden yetkili kişiye ulaşamıyoruz. E-posta ile de size ger dönüş yapılacaktır deniliyor ama yasal süre bitti. Şimdi biz ne yapmalıyız, faturayı kayıtlara alamayız?

    İşlemleriniz için e-posta kullanmanız sizin fatura sürecinizi durdurmaz. İlgili faturaya yasal süre içinde itiraz edilmelidir. Sehven kesilen fatura iptal edilerek bunun yerine e-fatura düzenlenmeli ve firma ile mutabakat sağlanmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBu yıl küresel ticaretteki yavaşlamaya rağmen Afrika ile 9 ay itibarıyla 18,2 milyar dolarlık ticaret hacmi yakalandı
    Sonraki İçerikEylül 2020’de geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, solunum cihazları ihracatı yüzde 1900, maske ve önlük yüzde 838, tanı kitleri yüzde 167 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz