Ana Sayfa Güncel E-fatura kullanıcısı olan bir firma kâğıt fatura düzenleyebilir mi?

E-fatura kullanıcısı olan bir firma kâğıt fatura düzenleyebilir mi?

688
0

Aynı belediyeye 2 adet e-Arşiv Fatura düzenlenmiş olup, 2 faturamızın da nizama uyulmadığı görülmüştür. 15 numaralı fatura 26 Mayıs iken 16 numaralı fatura 25 Mayıs tarihli şeklinde düzenlenmiştir. Karşılaşılacak cezalar nelerdir?

Aynı ayda olduğu için özel usulsüzlük cezası kesilmez. E-arşiv faturada düzeltme olmaz.

Firma e-Fatura kayıtlı kullanıcılar listesine girmişse eğer, e fatura kesmek zorunda mı? 01.07.2020 de e-faturaya geçmesi gereken firma, Mart ayında listeye girdi. Lakin sisteme girdiğinde e-fatura kesme ekranı açılmıyor. E-fatura kullanıcılar listesine girmek e fatura zorunluluğunu da getiriyor mu?

Eğer mükellef e-fatura sisteminde kayıtlı kullanıcılar arasında görünüyorsa, sisteme geçtikten sonra, diğer e-fatura mükelleflerine faturalarını bu platform üzerinden düzenlemesi gereklidir.

Düzenlenmediği takdirde özel usulsüzlük cezası ile karşı karşıya kalınabilir. Sistem üzerinde fatura oluşturma ekranlarında bir sorun yaşıyorsanız özel entegratör veya GİB ile görüşmelisiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

E-faturaların B formlarında bildirimi yapılır mı?

İhracat yapan firmalar e-Fatura kullanmak zorunda mıdır?

E-Fatura mükellefleri birbirine e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi? E-Arşiv faturayı irsaliye olarak kullanabilir miyiz?

Gerçek kişiler e-Fatura başvurusu yaparken e-imzasını kullanabilir mi?

Önceki İçerikHazine Tarafından Yapılan Taşınmaz Satışlarında KDV Oranı Nedir?
Sonraki İçerikİki Tam Yıl Süreyle Sahip Olunan Taşınmazların Satışında KDV uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz