Ana Sayfa Muhasebe E-Fatura kullanıcıları İhracat faturalarını E-fatura olarak mı düzenleyecektir?

E-Fatura kullanıcıları İhracat faturalarını E-fatura olarak mı düzenleyecektir?

761
0
E-Fatura kullanıcıları İhracat faturalarını E-fatura olarak mı düzenleyecektir?

2019 yılında e-fatura ve e-defter uygulamasına geçtik.
Bu hafta ihracat yapacağız. İhracat faturası e-fatura olarak mı düzenlenmelidir yoksa kağıt fatura olarak ihracat faturasını kesebilir miyiz?
Ayrıca e-fatura sistemine geçmeyen firmalar yine ihracat faturalarını da kağıt fatura olarak kesmeye devam edecekler midir?

Bilindiği üzere, e-Fatura kayıtlı kullanıcıları için gümrük beyannameli mal ihracı işlemlerinde e-fatura uygulamasına geçme zorunluluğu 1.7.2017 tarihi ile başlamış olup, bu tarih itibariyle ilgili mükelleflerce düzenlenecek mal ihracı faturaları e-Fatura olarak düzenlenecektir.
E fatura sistemine geçmeyenler elbette kağıt fatura düzenlenir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhracat faturası için düzenlediğimiz E-faturayı nasıl iptal ederiz?

E- fatura mükellefleri ihracat işleminin gümrükleme işlemlerine istinaden faturayı E- Fatura mı, kâğıt fatura mı olarak düzenleyecektir?

E defter ve e fatura’ ya geçme yükümlülüğü ne zaman başlar?

 

Önceki İçerikKırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2017/22)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2019/32)
Sonraki İçerikLGS sonuçları açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz