Ana Sayfa Muhasebe E- Fatura kullanan şirketlerin Birleşmesi halinde ne yapmalıyız?

E- Fatura kullanan şirketlerin Birleşmesi halinde ne yapmalıyız?

1469
0
E- Fatura kullanan şirketlerin Birleşmesi halinde ne yapmalıyız?

Gelir İdaresi Başkanlığına ileteceğiniz dilekçenize birleşmenin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesini de ekleyerek “Gelir İdaresi BaşkanlığıDenetim Ve Uyum Yönetimi Daire Başkanlığı (I) Elektronik Defter ve Belge Yönetim Md.Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No: 16 06110 Dışkapı/ANKARA” adresine iletmeniz gerekmektedir.

Başvurunuza istinaden devrolma nedeniyle sonlanan firmanızın e-Fatura hesabı hemen, e-Defter hesabı ise yüklenmesi gereken son e-Defter beratının yüklendiği tarihten sonra kapatılacaktır.

 


Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-Fatura kesen ihracatçı firma Gümrük İdaresine e-Faturaları matbu olarak ibraz etmek mecburiyetinde midir?

E-Fatura kesilirken VKN girme zorunluluğu var fakat yurt dışı alıcılarının VKN’si olmadığından bu işlem nasıl yapılacaktır?

E-Faturada GTB tarafından faturaların reddedilmesi hangi maddelere göre ayarlanmıştır?

 

 

Önceki İçerikSanta Maria Antiqua Lahdi (Sanat ve Sosyal Bilimler) (Sanat Tarihi)
Sonraki İçerikŞirketlerin Nevi Değişikliği durumlarında ne yapmalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz