Ana Sayfa Vergi E-Fatura Kullanan Holding Bünyesindeki Birden Fazla Firmanın Mali Mührü, Tek Bir Akıllı...

    E-Fatura Kullanan Holding Bünyesindeki Birden Fazla Firmanın Mali Mührü, Tek Bir Akıllı Karta Yüklenebilir mi?

    2094
    0

    1- E-FATURA KULLANAN AYNI HOLDİNG BÜNYESİNDEKİ BİRDEN FAZLA FİRMANIN MALİ MÜHRÜNÜN TEK BİR AKILLI KARTA YÜKLENMESİ MEVZUAT ANLAMINDA MÜMKÜN MÜDÜR?
    Aynı holding bünyesinde de olsa farklı firmaların tek bir akıllı karta mali mühürlerini yüklenmesi mümkün değildir. Ancak, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından HSM cihazına holdingin kurumunun mali mühür sertifikası yüklenebilir. Birden fazla kişi bu tek HSM cihazına, erişim hakları ayarlanmış farklı bilgisayarlardan aynı anda Elektronik Mali Mühür Sertifikasını kullanabilir.

    2- FARKLI LOKASYONLARDA HİZMET VEREN BİR FİRMA, E-FATURA PORTALINI KULLANIP FARKLI LOKASYONLARINDAN MALİ MÜHÜR DIŞINDA BİR YÖNTEM İLE (E-İMZA, SERTİFİKA) FATURALARI İMZALAYIP GÖNDEREBİLİR Mİ?
    5 Mart 2010 tarih ve 27512 Sayılı Resmi Gazete’de 397 Sıra No’lu Vergi usul Kanunu Genel tebliğinin yayımlanmasıyla. Elektronik Fatura Uygulaması ile ilgili usul ve esasları belirlenmiştir. E-fatura uygulamasında mali mühür/elektronik imza zorunludur. E-Fatura uygulamasını portal yöntemiyle kullanacak mükelleflerin uygulamaya mali mühür/e-imza ile girmeleri gerekmektedir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYurt Dışında Elde Edilen Faiz Gelirlerinden Yapılan Vergi Kesintileri Kurumlar Vergisinden Mahsup Edilir mi?
    Sonraki İçerikEnflasyon Düzeltme Farkları Kurum Kazancından İndirilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz