Ana Sayfa Vergi E-Fatura irsaliye yerine geçer mi?

    E-Fatura irsaliye yerine geçer mi?

    571
    0
    2021 yılında zorunlu e-faturaya geçtik. E-irsaliye mükellefi değiliz. Biz kâğıt ortamında fatura düzenlerken irsaliyeli fatura kullanıyorduk. Müşteriye malı teslim ederken ya da kargo ile müşteriye malı gönderirken sadece bu faturayı kullanıyorduk. Ayrıca bir irsaliye düzenlemiyorduk. E-fatura veya e-arşiv fatura üzerine fatura tarih ve numarası dışında, düzenlenme tarihi ve saati (saat ve dakika olarak) yazıldığında İRSALİYE YERİNE GEÇER cümlesi de yazıldığında ayrıca irsaliye düzenlememiz gerekir mi?

    Elektronik uygulamalarda irsaliyeli fatura gibi bir uygulama bulunmamaktadır.

    e-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin birbirlerine düzenledikleri e-Faturada, düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde e-Faturanın kâğıt çıktısı irsaliye yerine geçer. 

    Söz konusu kâğıt çıktıya “İrsaliye yerine geçer.” ifadesinin yazılması ve kâğıt çıktının satıcı veya yetkilisi tarafından imzalanması zorunludur. Ancak bu imkândan yararlanabilmek için e-Faturanın malın teslimi anında düzenlenmesi gerekir. 


    2020 yıl sonu itibari ile 30 milyon civarında ciromuz oldu. Kişisel verileri koruma kurumuna kayıt ve e irsaliye zorunluluğu dışında başka bir zorunlu kullanım ya da kayıt var mı? 

    Vergi ve muhasebe uygulamaları açısından başka bir zorunluluk yok.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFarklı KDV’li ürünlerin birleştirilmesi ile oluşturulan paket teslimlerinde hangi KDV oranı üzerinden fatura düzenlenmelidir?
    Sonraki İçerikLimited şirket kapanırken devreden KDV’sini iade alabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz