Ana Sayfa Muhasebe E-fatura, e-arşiv fatura ve e-irsaliye zorunluluğu 01.09.2019 tarihinde son mu ya da...

E-fatura, e-arşiv fatura ve e-irsaliye zorunluluğu 01.09.2019 tarihinde son mu ya da süreç uzatıldı mı?

E fatura, e-arşiv fatura ve e-irsaliye zorunluluğu 01.09.2019 tarihinde son mu ya da süreç uzatıldı mı?

1309
0

E fatura, e-arşiv fatura ve e-irsaliye zorunluluğu 01.09.2019 tarihinde son mu ya da süreç uzatıldı mı?

Sorunuzda geçen uygulama GİB tarafından hazırlanan taslaktır ve henüz yürürlüğe girmedi.

Son taslağa göre e-arşiv için; elektronik defter ve elektronik fatura uygulamalarına dâhil olma zorunluluğu bulunan mükellefler, en geç 1/9/2019 tarihine kadar başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek ibaresi mevcuttur.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik2018 Yılında Brüt satış hasılatı 5 milyonu geçen mükellefler ne zaman e-Defter ve e-Fatura kullanmaya başlayacaktır?
Sonraki İçerikBazı Mallara Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Hakkındaki Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 1424) – 15.8.2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz